Even voorstellen: nieuwe werklijntrekker

25-05-2023
0 reacties

Binnen de City Deal Energieke Wijken zal Marianne Lamers werklijn 2 Naar werk en opleiding gaan trekken. Samen met de partners in de City Deal maakt zij zich als werklijntrekker sterk voor kansen in werk en opleiding in de energietransitie voor inwoners van kwetsbare wijken.

Hoe kunnen we jongeren, werkenden en werkzoekenden toe leiden naar een opleiding of een baan in de energietransitie? Welke innovatieve ideeën in beleid en wetgeving zijn er en welke partijen kunnen hierbij helpen? Een speciale aandachtsgroep betreft statushouders. 

Marianne heeft een achtergrond in de culturele antropologie, en heeft lange tijd gewerkt in de journalistiek en de communicatie. De laatste jaren is ze vooral werkzaam geweest in de ontwikkelingssamenwerking waar ze de communicatie van een aantal grote, internationale samenwerkingsprojecten coördineerde.

Het thema van de energietransitie in kwetsbare wijken kent ze vooral uit de tijd dat ze nog docent was aan de Hogeschool Utrecht bij de School voor Journalistiek: ‘Als hoofdredacteur van onze lokale, online krant verkende ik met groepen studenten het thema van de energietransitie en de samenwerking tussen gemeente, corporaties en bewoners. De dagelijkse praktijk achter de voordeur van veel bewoners in kwetsbare wijken was vaak het onderwerp van de producties die we maakten. Ik vind het erg leuk om dit thema van de andere kant te verkennen en mensen en partijen aan elkaar te binden om zo ook concrete stappen te kunnen zetten om de agenda een stap verder te brengen. Ik kijk ernaar uit om dat samen met gemeenten, ministeries en alle andere partners in de City Deal te gaan doen.’

Afbeeldingen

Cookie-instellingen